Zaterdag: quinoa met lentegroente, rødrød med fløde

Getty Images

Vandaag op het menu: quinoa met lentegroente en rødrød med fløde. De hit van 2013.

Quinoa met lentegroente

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • Aardappel-, rijst- of pastagerecht


Ingrediënten

  • 1 venkel
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 150 gram quinoa
  • Ca. 3 dl bouillon
  • 1 eetlepel olie
  • 1 theelepel venkelzaad

Bereiding

  1. Maak de groente schoon.
  2. Snijd de venkel in smalle repen. Bewaar het fijne venkelgroen.
  3. Snijd de courgette in halve plakken.
  4. Snijd de ui klein.
  5. Was de quinoa in een zeef.
  6. Breng de bouillon aan de kook.
  7. Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
  8. Fruit de ui en het venkelzaad in de olie zacht.
  9. Roerbak de venkel een paar minuten mee.
  10. Voeg de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
  11. Knip het venkelgroen klein en strooi het over de groente.
  12. Geef de quinoa er apart bij of meng het door de groente.

Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees.

Hiervoor heb je nodig...
    150 gram varkensfilet
    1 eetlepel olie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket. 

Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 365 kcal
 505 kcal
Eiwit
 10 gram
 25 gram
Koolhydraten
 60 gram
  60 gram
Vet
 7 gram
 15 gram
Verzadigd vet
 1 gram
 3 gram
Vezels
 9 gram
 9 gram

 

Rødrød med fløde

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 300 gram rood fruit, bijv. aardbeien, rode bessen, bramen
  • Suiker
  • ½ dl bessensap
  • 1 eetlepel aardappelmeel
  • ½ dl slagroom
  • 1 zakje vanillesuiker

Bereiding

  1. Maak het fruit schoon en strooi er eventueel wat suiker over.
  2. Breng het bessensap aan de kook.
  3. Roer het aardappelmeel met wat water tot een papje en bind hiermee het bessensap.
  4. Roer het fruit er door en breng dit aan de kook.
  5. Laat de vruchten afkoelen.
  6. Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
  7. Verdeel het fruit over 2 coupes en geef de room er bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakt varkensvlees en quinoa met lentegroente.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 175 kcal
Eiwit
 2 gram
Koolhydraten
 20 gram
Vet
 9 gram
Verzadigd vet
 5 gram
Vezels
 2 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum