Getty Images
Vandaag op het menu: quinoa met lentegroente en rødrød med fløde. De hit van 2013.
Quinoa met lentegroente
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Ingrediënten
- 1 venkel
- 1 courgette
- 1 ui
- 150 gram quinoa
- Ca. 3 dl bouillon
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel venkelzaad
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de venkel in smalle repen. Bewaar het fijne venkelgroen.
- Snijd de courgette in halve plakken.
- Snijd de ui klein.
- Was de quinoa in een zeef.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Strooi al roerend de quinoa er in. Kook de quinoa in 15 minuten gaar.
- Fruit de ui en het venkelzaad in de olie zacht.
- Roerbak de venkel een paar minuten mee.
- Voeg de courgette toe en roerbak de groente in ca. 5 minuten verder gaar.
- Knip het venkelgroen klein en strooi het over de groente.
- Geef de quinoa er apart bij of meng het door de groente.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes varkensvlees.
Hiervoor heb je nodig...
150 gram varkensfilet
1 eetlepel olie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 365 kcal | 505 kcal | ||
Eiwit | 10 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 60 gram | 60 gram | ||
Vet | 7 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram | ||
Vezels | 9 gram | 9 gram |
Rødrød med fløde
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 300 gram rood fruit, bijv. aardbeien, rode bessen, bramen
- Suiker
- ½ dl bessensap
- 1 eetlepel aardappelmeel
- ½ dl slagroom
- 1 zakje vanillesuiker
Bereiding
- Maak het fruit schoon en strooi er eventueel wat suiker over.
- Breng het bessensap aan de kook.
- Roer het aardappelmeel met wat water tot een papje en bind hiermee het bessensap.
- Roer het fruit er door en breng dit aan de kook.
- Laat de vruchten afkoelen.
- Klop de slagroom met de vanillesuiker lobbig.
- Verdeel het fruit over 2 coupes en geef de room er bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakt varkensvlees en quinoa met lentegroente.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 175 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 5 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum