Getty Images
Het is op en top weekend met dit verrukkelijke menu. Als hoofdgerecht rijst met kip en sperzieboontjes en het dessert: yoghurt met gegrilde sinaasappel. Dit menu is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 30 minuten. Eet smakelijk!
Rijst met kip en sperzieboontjes
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 400 gram sperziebonen
- 200 gram kipfilet
- 1 eetlepel olie
- 200 gram zilvervliesrijst
- 4 dl kippenbouillon
- 1 bosuitje
- 1 (gerookt) paprikapoeder
Bereiding
- Maak de ui, de knoflook en de sperziebonen schoon.
- Snijd de ui en de knoflook klein en breek de sperziebonen eenmaal.
- Snijd de kip in blokjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
- Bak de kip in de hete olie bruin.
- Fruit de ui en de knoflook mee.
- Voeg de rijst toe en bak de rijst mee tot alle korrels glanzen.
- Schenk de kippenbouillon bij de rijst en breng dit aan de kook.
- Voeg de sperziebonen toe en kook het geheel in 20 minuten gaar.
- Was het bosuitje en snijd het in ringen.
- Meng de laatste minuten de uienringetjes door de rijst.
- Maak het gerecht op smaak met peper en paprikapoeder.
- De rijst mag wat vochtig blijven, voeg eventueel nog wat bouillon of water toe.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 560 kcal | ||||
Eiwit | 35 gram | ||||
Koolhydraten | 75 gram | ||||
Vet | 10 gram | ||||
Verzadigd vet | 2 gram | ||||
Vezels | 10 gram |
Yoghurt met gegrilde sinaasappel
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 1 eetlepel honing
- 1 eetlepel muesli
- 2½ dl magere griekse yoghurt
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik.
- Snijd de parten uit de vliezen.
- Verdeel de sinaasappelparten over 2 ovenvaste schaaltjes.
- Laat de sinaasappels onder de hete grill in een paar minuten heet worden. Druppel er de honing over en strooi de muesli er over.
- Bak dit in een paar minuten bruin.
- Schep er de yoghurt naast.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht rijst met kip en sperzieboontjes.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 160 kcal | ||||
Eiwit | 7 gram | ||||
Koolhydraten | 25 gram | ||||
Vet | 2 gram | ||||
Verzadigd vet | 1 gram | ||||
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum