Zondag: Bosvruchtenijs met warme bramen

Iedereen chefkok.

Nagerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 doosje bramen (125 gram)
  • 1 dl rood druivensap
  • 1 schijf citroen
  • 2 theelepels maïzena
  • 2 bolletjes bosvruchtensorbetijs

Bereiding

  • Was de bramen. Breng het druivensap met de schijf citroen aan de kook. Voeg de bramen toe en laat ze een minuut mee warmen.
  • Verwijder de schijf citroen.
  • Meng de maïzena aan met een lepel water en bind hiermee het druivensap.
  • Schep in glazen coupes en bolletjes bosvruchtensorbetijs en verdeel de warme bramen er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsfilets met hazelnootsaus, witlof en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 115 kcal
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 1 gram  
Koolhydraten 25 gram  
Vet 1 gram  
Verzadigd vet 0 gram  
Vezels 2 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum