Voor de zondagavond staat er een uitgebreid menu op tafel. We beginnen met champignonsoep vooraf. Gevolgd door een heerlijk hoofdgerecht: entrecotes met kruidenjus. En als dessert abrikozenkoek. Geniet ervan!
Champignonsoep
Ingrediënten- ½ kleine ui
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel bloem
- 2½ dl groentebouillon
- ½ dl halfvolle melk
- 2 takjes peterselie
- Snijd het stukje ui klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Fruit de ui in de margarine.
- Bak de champignons kort mee. Voeg een beetje peper toe.
- Strooi de bloem er over en warm de bloem goed door.
- Giet de bouillon er bij en breng dit al roerend aan de kook.
- Kook de soep nog 1 minuut door.
- Roer er de melk door en breng aan de kook.
- Was de peterselie en knip de blaadjes boven de soep klein.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht entrecote met kruidenjus, witlof en aardappelen.
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 95 kcal | ||||
Eiwit | 5 gram | ||||
Koolhydraten | 6 gram | ||||
Vet | 5 gram | ||||
Verzadigd vet | 1 gram | ||||
Vezels | 1 gram |
Entrecotes met kruidenjus
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 entrecotes
- 1 plakje rauwe ham
- 1½ eetlepel vloeibare margarine
- 2 laurierbladen
- ½ theelepel tijm
- 1 dl bouillon
- 1 partje citroen
- 4 takjes peterselie
Bereiding
- Verwijder het vliesje van de knoflook en halveer het teentje.
- Wrijf het vlees in met de knoflook, peper en weinig zout.
- Snijd de ham in reepjes.
- Verwarm de margarine in een koekenpan en bak hierin de knoflook, de ham en de laurier 3 minuten zacht. Schep dit uit de pan.
- Bak de entrecotes in de achtergebleven margarine in 6-8 minuten bruin. Neem het vlees uit de pan en houd het in aluminiumfolie warm.
- Schenk de bouillon in de pan en roer het aanbaksel goed los.
- Voeg de rauwe ham, laurier, de tijm en het partje citroen toe en laat de jus even koken.
- Knip de peterselie klein en roer dit door de jus.
- Leg de entrecotes in de jus en warm het geheel nog even door.
Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 600 gram witlof
- 6 kleine aardappelen
Extra informatie
Allergie info:
Voor het gebruik van rauwe ham, margarine en bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | Menu | |||
Energie | 240 kcal | 405 kcal | |||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | |||
Koolhydraten | 2 gram | 35 gram | |||
Vet | 15 gram | 15 gram | |||
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | |||
Vezels | 1 gram | 6 gram |
Abrikozenkoek
Ingrediënten
- 1 citroen
- 100 gram oranjasnipper (gekonfijte sinaasappelschilletjes)
- 1 beschuit
- 100 gram amandelen
- 100 gram gedroogde abrikozen
- 3 eieren
- 5 eetlepels vloeibare margarine
- 40 gram suiker
- 1½ theelepel bakpoeder
- 125 gram bloem
- 1½ dl sinaasappelsap
Materialen
Een (boterkoek)vorm van 26 cm doorsnee
Bereiding
- Boen de citroen schoon en rasp de schil er af.
- Snijd de oranjesnippers klein.
- Wrijf de beschuit fijn en meng de geraspte citroenschil er door.
- Bestrijk de bakvorm met wat margarine en bestrooi hem met het beschuit-citroenmengsel.
- Verdeel de helft van de oranjesnippers er over.
- Warm de oven voor op 200° C.
- Maal of hak de amandelen grof.
- Was de abrikozen en snijd ze klein.
- Splits 2 eieren en klop de eiwitten stijf.
- Roer de margarine met de suiker romig en voeg de eidooiers en het hele ei toe.
- Meng het bakpoeder door de bloem.
- Voeg om en om de bloem en het sinaasappelsap toe aan het margarine-eimengsel.
- Schep er de amandelen, de abrikozen en de rest van de oranjesnippers door.
- Spatel de eiwitten er door en doe de massa in de vorm.
- Bak de koek in het midden van de oven in 40 minuten gaar en bruin.
- Laat de koek in de vorm afkoelen. Snijd hem in 12 punten.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht entrecotes met kruidenjus, witlof en
aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |||||
| Recept | ||||
Energie | 205 kcal | ||||
Eiwit | 5 gram | ||||
Koolhydraten | 25 gram | ||||
Vet | 9 gram | ||||
Verzadigd vet | 1 gram | ||||
Vezels | 2 gram |
- Voedingscentrum