Zondag balansdag. Als voorgerecht crostini met paprika en sardinepuree gevolgd door heerlijke pasta met merguezworstjes. Het nagerecht van vandaag is een kruidige sinaasappeldrank.
Crostini met paprika en sardinepuree
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 2 sardines uit blik
- Citroensap
- ½ geroosterde paprika (pot)
- 4 sneetjes volkoren stokbrood of 2 sneden volkoren brood
- ½ teentje knoflook
- ½ eetlepel olijfolie
Bereiding
- Verwijder van de sardines de ruggengraat en prak het visvlees fijn.
- Maak het pittig op smaak met wat peper en een drup citroensap.
- Snijd de paprika in reepjes.
- Bestrijk het brood met het halve knoflookteentje en druppel er wat olie over.
- Rooster het brood onder de grill lichtbruin.
- Beleg het brood met reepjes paprika en de sardinepuree.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met cumberlandsaus, bloemkool en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 95 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 9 gram | |
Vet | 5 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Pasta met Merguezworstjes
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
- Eenpansgerecht
- Aardappel-, rijst- of pastagerecht
Ingrediënten
- 150-175 gram volkorenmacaroni of penne
- 1 ui
- 1 groene paprika
- 1 eetlepel olie
- 150 gram soepgroente of roerbakgroente
- 1 blik tomatenblokjes
- 1-2 gedroogde chilipepertjes
- 150 gram merguezworstjes of runderworstjes
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
- Maak de ui en de paprika schoon.
- Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
- Fruit de ui in de olie glazig.
- Bak de paprika en de soepgroente enkele minuten mee.
- Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de chilipepertjes er boven.Laat de saus een paar minuten pruttelen.
- Knip of snijd de worstjes in stukjes en laat ze in de saus gaar worden.
- Schenk de saus over de gare pasta.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 620 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 30 gram | |
Verzadigd vet | 9 gram | |
Vezels | 15 gram |
Kruidige sinaasappeldrank
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Nagerecht
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- ½ kaneelstokje
- 3 (bloed)sinaasappels
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het fijn.
- Breng ½ dl water met de gember en het kaneelstokje tegen de kook aan. Laat dit 10 minuten trekken.
- Zeef het vocht en laat het afkoelen.
- Pers de sinaasappels uit en roer de kruidenvloeistof er door.
- Verdeel het sap over 2 glazen.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pasta met merquesworstjes.
Bron
- Voedingscentrum