Zondag: crostini met sardinepuree, pasta met Merguezworstjes, kruidige sinaasappeldrank

Zondag balansdag. Als voorgerecht crostini met paprika en sardinepuree gevolgd door heerlijke pasta met merguezworstjes. Het nagerecht van vandaag is een kruidige sinaasappeldrank.

Crostini met paprika en sardinepuree

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten   
  • Balansdag   
  • Voorgerecht

Ingrediënten

  • 2 sardines uit blik
  • Citroensap
  • ½ geroosterde paprika (pot)
  • 4 sneetjes volkoren stokbrood of 2 sneden volkoren brood
  • ½ teentje knoflook
  • ½ eetlepel olijfolie

Bereiding

  1. Verwijder van de sardines de ruggengraat en prak het visvlees fijn.
  2. Maak het pittig op smaak met wat peper en een drup citroensap.
  3. Snijd de paprika in reepjes.
  4. Bestrijk het brood met het halve knoflookteentje en druppel er wat olie over.
  5. Rooster het brood onder de grill lichtbruin.
  6. Beleg het brood met reepjes paprika en de sardinepuree.


Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kalkoen met cumberlandsaus, bloemkool en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 95 kcal
Eiwit
 5 gram
Koolhydraten
 9 gram
Vet
 5 gram
Verzadigd vet
 1 gram
Vezels
 2 gram


Pasta met Merguezworstjes

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Hoofdgerecht
  • Eenpansgerecht
  • Aardappel-, rijst- of pastagerecht

Ingrediënten

  • 150-175 gram volkorenmacaroni of penne
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 1 eetlepel olie
  • 150 gram soepgroente of roerbakgroente
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1-2 gedroogde chilipepertjes
  • 150 gram merguezworstjes of runderworstjes

Bereiding

  1. Kook de pasta in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing.
  2. Maak de ui en de paprika schoon.
  3. Snijd de ui in snippers en de paprika in blokjes.
  4. Fruit de ui in de olie glazig.
  5. Bak de paprika en de soepgroente enkele minuten mee.
  6. Voeg de tomatenblokjes toe en verkruimel de chilipepertjes er boven.Laat de saus een paar minuten pruttelen.
  7. Knip of snijd de worstjes in stukjes en laat ze in de saus gaar worden.
  8. Schenk de saus over de gare pasta.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 620 kcal
Eiwit
 25 gram
Koolhydraten
 55 gram
Vet
 30 gram
Verzadigd vet
 9 gram
Vezels
 15 gram


Kruidige sinaasappeldrank

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Balansdag
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • Stukje gemberwortel
  • ½ kaneelstokje
  • 3 (bloed)sinaasappels

Bereiding

  1. Schil het stukje gember en rasp het fijn.
  2. Breng ½ dl water met de gember en het kaneelstokje tegen de kook aan. Laat dit 10 minuten trekken.
  3. Zeef het vocht en laat het afkoelen.
  4. Pers de sinaasappels uit en roer de kruidenvloeistof er door.
  5. Verdeel het sap over 2 glazen.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pasta met merquesworstjes.

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum