Getty Images
Even weg van de dagelijkse beslommering met deze recepten.
Gekruide linzensoep
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 1 ui
- Stukje prei
- 1 tomaat
- ½-1 eetlepel currypasta (pot)
- ½ groentebouillontablet
- 75 gram rode linzen
- 3 takjes koriander of munt
- 3 eetlepels yoghurt
Bereiding
- Maak de groente schoon en ontvel de tomaat.
- Snijd de ui in snippers en de prei in smalle ringen.
- Verwarm de currypasta zacht en smoor hierin de ui en de prei.
- Voeg 4 dl water toe met het bouillontablet, de stukjes tomaat en de linzen en breng dit aan de kook.
- Kook de linzen in 15-20 minuten gaar.
- Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine. Maak de soep op smaak met kleingesneden koriander of munt.
- Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kipspiesjes met couscous en groente.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 10 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 3 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 8 gram |
Kipspiesjes met couscous en groente
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Eenpansgerecht
Ingrediënten
- Barbecuespiesen of satéprikkers
- 1 teentje knoflook
- 1 theelepel geraspte citroenschil
- 2 eetlepels olie
- 200 gram kipfilet
- 1 ui
- 1 kleine courgette
- 150 gram kerstomaatjes
- 150 gram couscous
- 3 dl bouillon
- Citroensap
- Gemalen komijn
Bereiding
- Leg houten satéprikkers 15 minuten in koud water, dan verbranden ze niet onder de gril.
- Pers het teentje knoflook uit in een kom.
- Voeg de geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie toe.
- Snijd de kipfilet in smalle repen en schep de marinade er door.
- Laat dit 10 minuten in de koelkast intrekken.
- Maak de groente schoon.
- Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
- Rijg de reepjes kipfilet aan de spiesen of satéprikkers.
- Rooster de kipspiesjes onder de hete grill of in een grilpan in 10 minuten gaar.
- Breng de bouillon aan de kook.
- Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon op.
- Roer dit met een vork los en laat de couscous 5 minuten wellen.
- Roerbak de groente in de overgebleven olie een paar minuten.
- Schep de groente door de couscous en maak het op smaak met wat citroensap, peper en wat komijn.
- Leg de kipspiesjes er op.
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 490 kcal | |
Eiwit | 35 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 6 gram |
Gekruide koffie
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Nagerecht
Ingrediënten
- 2 kardemompeultjes
- 2 dl halfvolle melk
- 2 theelepels suiker
- Koffie voor 2 kopjes sterke koffie
Bereiding
- Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
- Breng de melk tegen de kook aan en laat hierin de kardemompeultjes 10 minuten trekken.
- Neem ze uit de melk en roer er de suiker door.
- Zet 2 kopjes sterke koffie en klop de hete melk er door.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kipspiesjes met couscous en groente.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 55 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 7 gram | |
Vet | 2 gram | |
Verzadigd | 1 gram | |
Vezels | 0 gram |
Bron
- Voedingscentrum