Zondag: gekruide linzensoep, kipspiesjes met couscous en groente, gekruide koffie

Getty Images

Even weg van de dagelijkse beslommering met deze recepten.

Gekruide linzensoep

Informatie

  • 2 personen
  • 15-30 minuten
  • Voorgerecht 

Ingrediënten

  • 1 ui
  • Stukje prei
  • 1 tomaat
  • ½-1 eetlepel currypasta (pot)
  • ½ groentebouillontablet
  • 75 gram rode linzen
  • 3 takjes koriander of munt
  • 3 eetlepels yoghurt

Bereiding

  1. Maak de groente schoon en ontvel de tomaat.
  2. Snijd de ui in snippers en de prei in smalle ringen.
  3. Verwarm de currypasta zacht en smoor hierin de ui en de prei.
  4. Voeg 4 dl water toe met het bouillontablet, de stukjes tomaat en de linzen en breng dit aan de kook.
  5. Kook de linzen in 15-20 minuten gaar.
  6. Pureer de soep eventueel met een staafmixer of in de keukenmachine. Maak de soep op smaak met kleingesneden koriander of munt.
  7. Schep er aan tafel een lepel yoghurt op.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kipspiesjes met couscous en groente.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 115 kcal
Eiwit
 10 gram
Koolhydraten
 20 gram
Vet
 3 gram
Verzadigd vet
 1 gram
Vezels
 

8 gram

 

Kipspiesjes met couscous en groente

Informatie

  • 2 personen
  • 30+ minuten
  • Hoofdgerecht
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht
  • Eenpansgerecht

Ingrediënten

  • Barbecuespiesen of satéprikkers
  • 1 teentje knoflook
  • 1 theelepel geraspte citroenschil
  • 2 eetlepels olie
  • 200 gram kipfilet
  • 1 ui
  • 1 kleine courgette
  • 150 gram kerstomaatjes
  • 150 gram couscous
  • 3 dl bouillon
  • Citroensap
  • Gemalen komijn

Bereiding

  1. Leg houten satéprikkers 15 minuten in koud water, dan verbranden ze niet onder de gril.
  2. Pers het teentje knoflook uit in een kom.
  3. Voeg de geraspte citroenschil en 1 eetlepel olie toe.
  4. Snijd de kipfilet in smalle repen en schep de marinade er door.
  5. Laat dit 10 minuten in de koelkast intrekken.
  6. Maak de groente schoon.
  7. Snijd de ui in snippers, de courgette in blokjes en halveer de tomaatjes.
  8. Rijg de reepjes kipfilet aan de spiesen of satéprikkers.
  9. Rooster de kipspiesjes onder de hete grill of in een grilpan in 10 minuten gaar.
  10. Breng de bouillon aan de kook.
  11. Doe de couscous in een kom en giet er de bouillon op.
  12. Roer dit met een vork los en laat de couscous 5 minuten wellen.
  13. Roerbak de groente in de overgebleven olie een paar minuten.
  14. Schep de groente door de couscous en maak het op smaak met wat citroensap, peper en wat komijn.
  15. Leg de kipspiesjes er op.

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 490 kcal
Eiwit
 35 gram
Koolhydraten
 55 gram
Vet
 15 gram
Verzadigd vet
 2 gram
Vezels
 6 gram

Gekruide koffie

Informatie

  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Balansdag
  • Nagerecht

Ingrediënten

  • 2 kardemompeultjes
  • 2 dl halfvolle melk
  • 2 theelepels suiker
  • Koffie voor 2 kopjes sterke koffie

Bereiding

  1. Plet de kardemompeulen met een houten lepel.
  2. Breng de melk tegen de kook aan en laat hierin de kardemompeultjes 10 minuten trekken.
  3. Neem ze uit de melk en roer er de suiker door.
  4. Zet 2 kopjes sterke koffie en klop de hete melk er door.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht kipspiesjes met couscous en groente.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie
 55 kcal
Eiwit
 3 gram
Koolhydraten
 7 gram
Vet
 2 gram
Verzadigd
 1 gram
Vezels
 0 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum