De week wordt afgesloten met een klein eetfeestje. Al voorgerecht staat een pittige kokossoep op het menu. Het hoofdgerecht van dit feestje is lamsvlees in yoghurtmarinade. Het citroenijs met de kaneeldruiven zorgen voor een vrolijk einde van de maaltijd.
Pittige kokossoep
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 1 sjalot
- 1 teentje knoflook
- 1 rode peper
- Stukje gemberwortel
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel gemalen koriander (ketoembar)
- 1 theelepel gemalen komijn (djinten)
- 1 dl kippenbouillon (van tablet)
- 3/4 dl kokosmelk
- 1 klein blikje kikkererwten (ca. 150 gram).
Bereiding
- Maak de sjalot, de knoflook en de rode peper schoon.
- Snijd de sjalot en de knoflook klein.
- Verwijder van de peper de zaadlijsten en pitjes en snijd de peper in reepjes.
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Fruit de sjalot, de knoflook, de gember, de koriander en de komijn in de olie zacht.
- Voeg de helft van de peper, de bouillon en de kokosmelk toe en breng dit aan de kook.
- Roer er de uitgelekte kikkererwten door en kook de soep nog een paar minuten.
- Verdeel de soep over 2 kommen en garneer met de rest van de reepjes peper.
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 210 kcal | |
Eiwit | 7 gram | |
Koolhydraten | 10 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 6 gram | |
Vezels | 5 gram |
Lamsvlees in yoghurtmarinade
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- 2 theelepel geraspte sinaasappelschil
- ½ eetlepel tandooripasta
- 4 eetlepels halfvolle yoghurt
- 200 gram lamsvleeslapjes
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
- Meng de gemberwortel met de geraspte sinaasappelschil en de tandooripasta door de yoghurt.
- Bestrijk hiermee de lapjes lamsvlees.
- Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 1 uur marineren.
- Verwarm de grill en gril het vlees in ca. 6 minuten gaar en bruin.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst met mangochutney.
Hiervoor heb je nodig...
700 gram spitskool
6 opscheplepels zilvervliesrijst
2 eetlepels mangochutney
1 eetlepel olie
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 215 kcal | 515 kcal | ||
Eiwit | 20 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 1 gram | 50 gram | ||
Vet | 15 gram | 20 gram | ||
Verzadigd vet | 6 gram | 7 gram | ||
Vezels | 0 gram | 8 gram |
Citroenijs met kaneeldruiven
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- 100 gram witte druiven
- 2 theelepels vloeibare honing
- 1 eetlepel citroensap
- Kaneel
- 2 bolletjes citroenijs
Bereiding
- Was de druiven en halveer ze.
- Verwijder eventueel met een scherp mesje de pitjes.
- Schep de druiven om met de honing, het citroensap en royaal kaneel. Verdeel dit over 2 glazen coupes.
- Schep er een bolletje citroenijs op.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht lamsvlees in yoghurtmarinade, geroerbakte spitskool en zilvervliesrijst met mangochutney.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 115 kcal | |
Eiwit | 0 gram | |
Koolhydraten | 30 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 1 gram |
- Voedingscentrum