De favorieten van dit seizoen
Ingrediënten
- 4 vellen filodeeg (diepvries)
- 2 plakjes bacon
- 150 gram gemengde paddestoelen
- 1 bosuitje
- Tijm
- 1 eetlepel olijfolie of truffelolie
- ½ eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Warm de oven voor op 180° C.
- Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
- Knip de bacon in reepjes.
- Maak de paddestoelen schoon en snijd ze klein.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
- Bak de bacon in een koekenpan met een anti aanbakbodem bruin.
- Bak de paddestoelen en de ringetjes bosui op hoog vuur kort mee.
- Maak dit op smaak met peper en wat tijm en druppel er wat olie over.
- Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar en bestrijk ze dun met water.
- Leg er een tweede vel kruislings op en bestrijk met water.
- Verdeel het paddestoelenmengsel er over en vouw het filodeeg losjes tot een bundeltje.
- Bestrijk het filodeeg met wat margarine.
- Plaats de bundeltjes op 2 ovenvaste schoteltjes of schaaltjes en bak ze in het midden van de oven in ca. 10 minuten bruin en knapperig.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 190 kcal | |
Eiwit | 5 gram | |
Koolhydraten | 8 gram | |
Vet | 15 gram | |
Verzadigd vet | 4 gram | |
Vezels | 3 gram |
Bron
- Voedingscentrum