Zondag: Paddestoelenbundeltje

De favorieten van dit seizoen

Ingrediënten

  • 4 vellen filodeeg (diepvries)
  • 2 plakjes bacon
  • 150 gram gemengde paddestoelen
  • 1 bosuitje
  • Tijm
  • 1 eetlepel olijfolie of truffelolie
  • ½ eetlepel vloeibare margarine
   

Bereiding

  • Warm de oven voor op 180° C.
  • Laat het filodeeg onder een schone, vochtige theedoek ontdooien.
  • Knip de bacon in reepjes.
  • Maak de paddestoelen schoon en snijd ze klein.
  • Maak het bosuitje schoon en snijd het in ringen.
  • Bak de bacon in een koekenpan met een anti aanbakbodem bruin.
  • Bak de paddestoelen en de ringetjes bosui op hoog vuur kort mee.
  • Maak dit op smaak met peper en wat tijm en druppel er wat olie over.
  • Leg 2 vellen filodeeg naast elkaar en bestrijk ze dun met water.
  • Leg er een tweede vel kruislings op en bestrijk met water.
  • Verdeel het paddestoelenmengsel er over en vouw het filodeeg losjes tot een bundeltje.
  • Bestrijk het filodeeg met wat margarine.
  • Plaats de bundeltjes op 2 ovenvaste schoteltjes of schaaltjes en bak ze in het midden van de oven in ca. 10 minuten bruin en knapperig.

Voedingswaarden per persoon
  Recept
Energie 190 kcal
Eiwit 5 gram
Koolhydraten 8 gram
Vet 15 gram
Verzadigd vet 4 gram
Vezels 3 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum