De favorieten van dit seizoen
Ingrediënten
- 2 rijpe handperen
- ½ dl witte wijn
- 2 eetlepels suiker
- 1 kruidnagel
- ½ kaneelstokje
- 50 gram mascarpone
- 1 eetlepel amaretto of koffielikeur
- 1 amaretti of 1 bitterkoekje
Bereiding
- Schil de peren, halveer ze en verwijder de klokhuizen.
- Breng de wijn met de suiker, de kruidnagel en het kaneelstokje aan de kook en voeg de peren toe.
- Kook de peren op klein vuur in ca. 10 minuten zacht.
- Laat ze afkoelen.
- Klop de amaretto door de mascarpone. Leg de perehelften met de holle kant naar boven op 2 bordjes en vul de holtes met de mascarpone.
- Garneer met het verkruimelde koekje.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 305 kcal | |
Eiwit | 3 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 7 gram | |
Vezels | 2 gram |
Bron
- Voedingscentrum