Deze zondag op het menu: groene salade met hartige sjalottendressing, runderrolletje met pesto en krokant bakje met ijs en aardbeien.
Groene salade met hartige sjalottendressing
Informatie- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 2 plakjes ontbijtspek
- 2 sjalotten
- Azijn
- Kropsla, rucola, little gem
Bereiding
- Knip het ontbijtspek in reepjes.
- Bak het spek in een droge koekenpan bruin en krokant.
- Maak de sjalotten schoon en snijd ze klein.
- Neem de spekreepjes uit de pan.
- Fruit de sjalotten in het achtergebleven spekvet. Strooi er wat peper over.
- Giet de azijn er bij met 2 eetlepels water en roer het aanbaksel los.
- Laat de dressing afkoelen.
- Maak de sla schoon en verdeel het over 2 borden.
- Schep de dressing er op en verdeel de reepjes spek er over.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht runderrolletjes met pesto, wortelen met peultjes en krielaardappeltjes.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 45 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 3 gram | |
Vet | 3 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Runderrolletje met pesto
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 2 bieflapjes
- 1½ eetlepel pesto
- 1 plakje rauwe ham
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 dl bouillon (tablet)
Bereiding
- Leg op het vlees een stukje plastic folie en klop het vlees wat plat.
- Bestrijk de bieflapjes met 1 eetlepel pesto en leg op ieder lapje een half plakje rauwe ham.
- Rol het vlees op.
- Bak de rolletjes in de hete margarine in 10 minuten bruin en rosé.
- Neem ze uit de pan en houd ze warm.
- Maak een pittige jus met de bouillon en de rest van de pesto.
Menusuggestie
Lekker met worteltjes met peultjes en krielaardappeltjes.
Hiervoor heb je nodig...
300 gram wortelen
100 gram peultjes
400 gram krielaardappeltjes
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 215 kcal | 445 kcal | ||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 1 gram | 45 gram | ||
Vet | 15 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 3 gram | 3 gram | ||
Vezels | 0 gram | 9 gram |
Krokant bakje met ijs en aardbeien
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Balansdag
- Nagerecht
Ingrediënten
- 2 kletskoppen
- 150 gram aardbeien
- 2 bolletjes citroensorbetijs
Bereiding
- Verwarm een koekenpan met een anti aanbak bodem op half hoog vuur. Druppel er een paar druppels water in.
- Leg als het water gaat verdampen de kletskoppen in de pan.
- Laat de koekjes een beetje zacht worden.
- Neem de buigzame kletskoppen uit de pan en vouw ze als een tulp in 2 kopjes.
- Laat de kletskoppen in de kopjes afkoelen en weer hard worden.
- Maak de aardbeien schoon en snijd grote exemplaren in tweeën.
- Vul het kletskopbakje met een bolletje citroensorbetijs en leg dit op 2 borden.
- Garneer met de aardbeien.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht runderrolletjes met pesto, worteltjes met peultjes en krielaardappeltjes.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 90 kcal | |
Eiwit | 1 gram | |
Koolhydraten | 20 gram | |
Vet | 1 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 1 gram |
Bron
- Voedingscentrum