Getty Images
Een nagerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 4 sinaasappels
- 1 eetlepel citroensap
- 50 gram suiker
Bereiding
- Boen 1 sinaasappel goed schoon en snijd er een klein stukje schil af.
- Snijd van de sinaasappel 1 mooie schijf af. Bewaar de sinaasappelschijf voor garnering.
- Pers de sinaasappels uit.
- Breng de helft van het sinaasappelsap met het schilletje en het citroensap aan de kook.
- Los hierin al roerend de suiker op. Laat de suikerstroop nog 2 minuten koken.
- Roer er van het vuur af de rest van het sinaasappelsap door.
- Laat het mengsel helemaal afkoelen. Verwijder het schilletje.
- Laat het mengsel in een ijsmachine of in de diepvries bevriezen.
- Roer de massa in de diepvries iedere 20 minuten met een vork door elkaar. Dit voorkomt de vorming van grote ijskristallen.
- Snijd de achtergehouden schijf sinaasappel in tweeën.
- Verdeel de granita over 2 glazen coupes en garneer met de halve sinaasappelschijf.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht pizza al tonno en een tomatensalade.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 225 kcal |
Eiwit | 2 gram |
Koolhydraten | 45 gram |
Vet | 2 gram |
Verzadigd vet | 0 gram |
Vezels | 5 gram |
Bron
- Voedingscentrum