Getty Images
Altijd iets te vieren met het recept van vandaag. Toast met makreel vooraf, gevolgt door kalfsoester met sherry-notensaus. Het nagerecht van vandaag is kiwi met gembersiroop.
Toast met makreel
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 75 gram gestoomde makreel
- 4 sprietjes bieslook
- 50 gram magere kwark
- Citroensap
- 2 sneetjes volkorenbrood
Bereiding
- Verwijder graatjes van de makreel.
- Was de bieslook en knip de sprieten fijn.
- Prak met een vork de makreel met de bieslook, de kwark, wat peper en een drup citroen tot een smeuïg mengsel.
- Laat het afgedekt in de koelkast een half uur staan.
- Rooster het brood en snijd het schuin door.
- Geef het bij de makreel.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 215 kcal | |
Eiwit | 15 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 10 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 2 gram |
Kalfsoester met sherry-notensaus
Informatie
- 2 personen
- 15-30 minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 1 sinaasappel
- 100 medium sherry
- 1 dl bouillon (pot of bouillontablet)
- 25 gram walnoten
- 2 kalfsoesters
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- Kaneel
Bereiding
- Boen de sinaasappel met warm water schoon en snijd een dun stukje van de schil.
- Pers de sinaasappel uit.
- Kook in een steelpan de sherry met het sinaasappelsap, de sinaasappelschil en de bouillon in ca. 10 minuten tot de helft in.
- Hak de walnoten klein.
- Bestrooi de kalfsoesters met peper en weinig zout.
- Verwarm de margarine en bak hierin het vlees in 4 minuten aan beide zijden bruin.
- Bak de kruimels walnoot kort mee.
- Giet het ingekookte vocht bij het vlees met een snufje kaneel en warm het geheel even door.
Menusuggestie
Lekker met spitskool en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
350 gram spitskool
6 kleine aardappelen
Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 300 kcal | 460 kcal | ||
Eiwit | 20 gram | 25 gram | ||
Koolhydraten | 7 gram | 35 gram | ||
Vet | 15 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram | ||
Vezels | 2 gram | 9 gram |
Kiwi met gembersiroop
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Nagerecht
Ingrediënten
- Stukje gemberwortel
- ½ limoen
- 2 eetlepels suiker
- 3 kiwi's
- 1 bolletje gember op siroop
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Was de limoen en snijd een stukje van de buitenkant van de schil.
- Pers de halve limoen uit.
- Breng het limoensap met de geraspte gemberwortel, 2 eetlepels water en de suiker aan de kook. Laat dit even op hoog vuur bruisen.
- Laat de siroop afkoelen.
- Snijd het stukje limoenschil in reepjes.
- Schil de kiwi’s en snijd ze in plakken. Halveer de plakken.
- Snijd het bolletje gember klein.
- Verdeel de kiwi en de gember over 2 schaaltjes en druppel de gembersiroop er over.
- Garneer met een limoenschilletje.
Bron
- Voedingscentrum