Vandaag op het menu: toast met rucolaspread, klalfslapje met limoensaus en vruchtensoep.
Toast met rucolaspread
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Voorgerecht
Ingrediënten
- 2 sneden zwaar (zuurdesem)volkorenbrood
- 2 plakjes rauwe ham
- 1 handje rucola
- 50 gram cottage cheese
Bereiding
- Rooster het brood in de broodrooster of onder de grill goudbruin.
- Bak de ham in een droge koekenpan met anti aanbakbodem knapperig. Breek de ham in tweeën.
- Snijd de rucola fijn en meng het door de cottage cheese.
- Maak dit op smaak met peper.
- Besmeer het brood met het cottage cheesemengsel en garneer met de stukjes ham.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht een kalfslapjes met limoensaus, courgette en
penne met gebakken champignons.
Voedingswaarden per persson | ||
Recept | ||
Energie | 125 kcal | |
Eiwit | 9 gram | |
Koolhydraten | 15 gram | |
Vet | 3 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 2 gram |
Kalfslapje met limoensaus
Informatie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
Ingrediënten
- 1 limoen
- 2 dunne kalfslapjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 2 eetlepels bloem
- 1 dl grentebouillon
- 1 dl halfvolle melk
- 1 theelepel mosterd
Bereiding
- Boen de limoen goed schoon en rasp wat van de schil af.
- Snijd een stukje van de schil en snijd dat in fijne reepjes. Houd de reepjes schil apart.
- Pers de limoen uit.
- Bestrooi de kalfslapjes met peper en een beetje zout.
- Bak het vlees in de hete margarine aan beide zijden bruin.
- Neem het vlees uit de pan en houd het warm.
- Voeg de geraspte limoenschil en het limoensap toe aan de pan en roer het aanbaksel los.
- Roer de bloem met de bouillon tot een glad papje en giet dit in de pan.
- Laat het sausje op laag vuur al roerend binden.
- Verdun de saus met de melk en maak de saus op smaak met een beetje mosterd.
- Leg het vlees weer in de saus en strooi de reepjes limoenschil er over.
Menusuggestie
Lekker met courgette en penne met gebakken champignons.
Hiervoor heb je nodig...
400 gram courgette
150 gram volkoren penne
200 gram champignons
1 eetlepel vloeibare margarine
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recpt | Menu | |||
Energie | 190 kcal | 535 kcal | ||
Eiwit | 20 gram | 35 gram | ||
Koolhydraten | 10 gram | 60 gram | ||
Vet | 7 gram | 15 gram | ||
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram | ||
Vezels | 0 gram | 15 gram |
Vruchtensoep
Informatie
- 2 personen
- 30+ minuten
- Nagerecht
- 4 gedroogde pruimen
- 4 gedroogde abrikozen
- 3 dl dubbeldrank kersen/aardbeien light
- Stukje pijpkaneel
- 2 theelepels maïzena
- 1 peer
- 2 eetlepels (magere griekse) yoghurt
- Was de pruimen en de abrikozen, verwijder de eventuele pitten en halveer het fruit.
- Breng de dubbeldrank met een stukje pijpkaneel aan de kook.
- Kook de pruimen en de abrikozen hierin 5 minuten.
- Bind het vocht licht met de aangemengde maïzena.
- Schil de peer en snijd het in blokjes.
- Doe dit bij de rest van het fruit.
- Laat de soep afkoelen en verwijder het stukje pijpkaneel.
- Garneer de vruchtensoep met een schepje (Griekse) yoghurt.
Voedingswaarden per persoon | ||
Recept | ||
Energie | 155 kcal | |
Eiwit | 2 gram | |
Koolhydraten | 35 gram | |
Vet | 0 gram | |
Verzadigd vet | 0 gram | |
Vezels | 4 gram |
Bron
- Voedingscentrum