Zondag: Tuinbonensalade met olijven

Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 personen.

Ingrediënten
  • 1 klein potje tuinbonen
  • 1 eetlepel olie
  • Azijn
  • Mespunt suiker
  • Mespunt tijm
  • 1 geroosterde paprika (pot)
  • 6 zwarte olijven zonder pit 

Bereiding

  • Laat de tuinbonen uitlekken.
  • Maak een dressing van de olie, azijn, suiker, peper, een beetje zout en tijm.
  • Snijd de paprika in repen. Snijd de olijven in plakjes.
  • Meng de tuinbonen met de repen paprika en de olijven en schep de dressing er door.
  • Verdeel de salade over 2 bordjes.
  • Geef er eventueel geroosterd brood bij.

Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte biefstuk, sperziebonen en aardappelen.

Voedingswaarden per persoon
 Recept
Energie
120 kcal
Eiwit
6 gram
Koolhydraten
8 gram
Vet
6 gram
Verzadigd vet
1 gram
Vezels
6 gram

 

Auteur