Een voorgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 personen.
Ingrediënten
- 1 klein potje tuinbonen
- 1 eetlepel olie
- Azijn
- Mespunt suiker
- Mespunt tijm
- 1 geroosterde paprika (pot)
- 6 zwarte olijven zonder pit
Bereiding
- Laat de tuinbonen uitlekken.
- Maak een dressing van de olie, azijn, suiker, peper, een beetje zout en tijm.
- Snijd de paprika in repen. Snijd de olijven in plakjes.
- Meng de tuinbonen met de repen paprika en de olijven en schep de dressing er door.
- Verdeel de salade over 2 bordjes.
- Geef er eventueel geroosterd brood bij.
Menusuggestie
Lekker met als hoofdgerecht geroerbakte biefstuk, sperziebonen en aardappelen.
Voedingswaarden per persoon | |
Recept | |
Energie | 120 kcal |
Eiwit | 6 gram |
Koolhydraten | 8 gram |
Vet | 6 gram |
Verzadigd vet | 1 gram |
Vezels | 6 gram |