Vindt u alcohol niet lekker of gaat het niet samen met uw medicijnen, maar wilt u toch genieten van een warme, winterse glühwein? Dat kan! Deze alcoholvrije variant zorgt net zo goed voor een rozige gloed in de kou.
Ingrediënten
- 1 liter rode druivensap
- 2 centimeter gember
- 3 kruidnagels
- 1 halve citroen
- 1 kaneelstokje
- 1 theelepel speculaaskruiden
- 150 gram kristalsuiker
Bereiding
Schil de gember en snijd deze in kleine plakjes. Snijd de halve citroen in plakes en druk de kruidnagels erin. Doe het druivensap in een pan en verwarm deze op laag vuur. Voeg de suiker, gember, de citroen met kruidnagel, het kaneelstokje en de speculaaskruiden toe en roer door tot de suiker opgelost is. Laat een minuut of vijf pruttelen en serveer. U kunt de drank voor het serveren nog even door een zeef halen, maar dit hoeft niet.
Tip: u kunt deze alcoholvrije glühwein ook maken met appelsap in plaats van druivensap. Laat in dat geval de kristalsuiker weg uit het recept.
Toch méér zin in een klassieke glühwein met wat extra pit? Ook daarvoor hebben we een recept.