Avocadosalade met garnalen en waterkers

avocado met garnalen
Getty Images

Op een zonnige zomerdag heb je natuurlijk geen zin in een boterham met zweterige kaas. De verleiding is groot om de honger te stillen met een calorieënbom zoals een ijsje of een snack. Erg lekker, maar niet echt gezond. Daarom een heerlijk recept voor een gezonde picknick.

Aantal personen 
2

Ingrediënten

  • 350 gram vastkokende aardappelen
  • sap van 2 citroenen
  • 2 eetlepels extra vergine olijfolie
  • verse zwarte peper
  • 1 teentje knoflook
  • 1 zakje fijngesneden waterkers (ongeveer 150 gram)
  • 1 rijpe avocado
  • 2 lente-uitjes
  • 175 gram garnalen

Bereiding

Schil de aardappelen en kook ze in ongeveer 25 minuten gaar. Giet ze af en laat ze afkoelen tot ze lauwwarm zijn. Snijd de aardappelen in grove stukken en doe ze in een grote kom. Besprenkel ze met het sap van een citroen en een eetlepel extra vergine olijfolie. Strooi royaal met verse zwarte peper en pers er een knoflookteentje boven uit. Schep alles voorzichtig om. Was de waterkers en laat hem goed uitlekken.

Snijd de avocado doormidden en verwijder de pit. Schil de avocado en snijd hem in dikke plakken. Besprenkel deze met wat citroensap en doe ze in de kom met de aardappelen. Snijd de lente-uitjes fijn en doe ze, samen met de waterkers en de garnalen, bij de salade. Breng de salade op smaak met peper, de rest van het citroensap en 1 eetlepel extra vergine olijfolie.

Voedingswaarden

Energie 
430kcal
Auteur