Aantal personen
2
Ingrediënten
- 300 gram gekookte aardappelen
- 150 gram champignons, in stukjes
- 150 gram gepofte paprika, in reepjes
- 1 bosui, in ringetjes
- 1 eetlepel olijfolie
- 100 gram hamblokjes
- 2 klontjes halfvolle boter
- Scheutje melk
- Provencaalse kruiden
- Peper en zout
Bereiding
- Stamp de gekookte aardappels tot puree samen met een klein scheutje melk. Houd deze warm.
- Verwarm de olijfolie in een koekenpan. Bak hierin eerst de champignons. Voeg de hamblokjes toe, laat deze ook 2 minuten meebakken. Voeg vervolgens de bosui en paprika toe. Bak deze ook nog eens ongeveer 2 a 3 minuten. Maak ze op smaak.
- Voeg de twee klontjes boter toe en laat deze smelten. Voeg het groentemengsel toe aan de puree en meng goed door elkaar.
Tip: Voor de vegetarische versie, laat de hamblokjes weg en vervang deze door een andere groente zoals prei!
Voedingswaarden
Energie
300kcal