Penne met citroen, vlees en broccoli

vlees
Getty Images

Een lekker gevarieerd hoofdgerecht! Lekker stuk vlees met penne, citroen en broccoli. Staat in ongeveer een halfuurtje voor u op tafel. Eet smakelijk!

Aantal personen 
2
Bereidingsduur 
15-30 minuten

Ingrediënten

  • 1 citroen
  • 1 dl droge witte wijn
  • 400 gram broccoli
  • 175 gram volkoren penne
  • 200 gram varkensschnitzel
  • 1 eetlepel olie
  • 1 dl créme fraiche light
  • 8 basilicumblaadjes

Bereiding

  1. Boen de citroen goed schoon en snijd er dunne schilletjes af. Pers de citroen uit.
  2. Kook het citroensap met de wijn tot de helft in.
  3. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes.
  4. Kook de broccoli in ca. 5 minuten gaar.
  5. Kook de penne in ruim water gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  6. Snijd het vlees in hele dunne reepjes en bestrooi ze met peper en een beetje zout.
  7. Bak het vlees in de hete olie in een paar minuten gaar en bruin.
  8. Roer de crème fraiche door het citroen-wijnmengsel.
  9. Schep de gare penne, de citroensaus en de broccoli door het vlees en warm dit even door.
  10. Verdeel het over 2 borden en scheur de basilicum er over.

Voedingswaarden

Energie 
660kcal
Eiwit 
45 gram
Koolhydraten 
65 gram
Vezels 
8 gram
Vet 
20 gram
Verzadigd vet 
7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum