En de beste croissant is geworden...

Heerlijk, ontbijten met een lekkere croissant. Uit onderzoek van het AD testpanel blijkt dat er onderling grote verschillen zijn. En de beste croissant is geworden...
Roomboter croissants van de Plus Supermarkten, met een 7! Aldus het testpanel van het Algemeen Dagblad.
Top tien merken:
- Plus Supermarkten - 7
- Jumbo - 6.5
- Tastino (Lidl) - 6,5
- Albert Heijn - 6
- G’woon (o.a. Vomar, Spar, Hoogvliet, Dekamarkt) - 5
- Zonnemaire roomboter (Ekoplaza) - 4
- 1de Beste (Dirk) - 4
- De Afbakker (Aldi) - 4
Hoe wordt een échte croissant bereid?
Een goede croissant wordt gemaakt van hoogwaardige ingrediënten: bloem, boter, water, zout en gist. Maar niet zomaar boter; het moet echte, ongezouten boter zijn. Dit geeft de croissant zijn rijke smaak en heerlijke geur. Bij het kopen van een croissant is het belangrijk om op de kleur en textuur te letten. Een goede croissant heeft een goudbruine kleur en een knapperige korst. Als het gebakje te licht is, is het waarschijnlijk niet goed gebakken.
De bereiding is ook belangrijk. Het deeg moet meerdere keren worden uitgerold en gevouwen, een proces dat bekendstaat als lamineren, om laagjes te maken. Als de croissants de oven ingaan, smelt de boter tussen de deeglaagjes, waardoor die los op elkaar komen te liggen. Het vocht in de boter en het deeg verdampt door de warmte en wordt stoom. Die stoom drukt de deeglaagjes van elkaar en zorgt dat de croissantjes rijzen en die karakteristieke honinggraatstructuur krijgen. Hoe meer laagjes, hoe luchtiger en knapperiger de croissant is geworden.
Het is natuurlijk ook leuk om zelf aan de slag te gaan. Hier leest u hoe u een zelfgemaakte croissant bakt >>