Een recept van Sonja van de Rhoer dat het hele jaar gemaakt kan worden. Gebruik de groenten van het seizoen. Caloriearm en rijk aan vezelstoffen.
Aantal personen
2
Ingrediënten
- 1 ui
- 1 dunne prei
- 1 stengel bleekselderij
- 75 gram witte kool
- 1 teentje knoflook
- ½ winterwortel
- 1 eetlepel olie
- tijm, rozemarijn, oregano
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 tomaten
- 50 gram volkorenmacaroni
- zout, peper
- 250 gram gare witte bonen
- ½ theelepel gistextract
- 2 eetlepels Parmezaanse kaas
Bereiding
Snipper de ui, snijd de prei in ringen, snijd de bleekselderij in reepjes, schaaf de kool, hak de knoflook fijn en snijd de winterwortel in plakjes. Verhit de olie en fruit hierin de ui en de preiringen. Voeg vervolgens de bleekselderij, kool, knoflook en winterwortel toe. Doe de deksel op de pan en laat het zachtjes 5 minuten smoren.
Voeg 1 liter water toe met de kruiden, tomatenpuree, de ontvelde en in stukken gesneden tomaten en de volkorenmacaroni. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar in de soep. Voeg de bonen toe en verwarm ze mee. Breng de soep op smaak met zout en peper, fijngeknipte peterselie en gistextract.
Serveer de minestronesoep met geraspte Parmezaanse kaas.
Voeg 1 liter water toe met de kruiden, tomatenpuree, de ontvelde en in stukken gesneden tomaten en de volkorenmacaroni. Kook de macaroni volgens de gebruiksaanwijzing gaar in de soep. Voeg de bonen toe en verwarm ze mee. Breng de soep op smaak met zout en peper, fijngeknipte peterselie en gistextract.
Serveer de minestronesoep met geraspte Parmezaanse kaas.