Een dagje zonder vlees is ook wel eens lekker en bovendien goed voor het cholesterolgehalte. Deze couscous met kaas, groenten en noten smaakt heerlijk met een groene salade.
Aantal personen
4
Ingrediënten
- • 1 ui
- • 2 tenen knoflook
- • 2 rode puntpaprika’s
- • 1 courgette
- • 3 eetlepels olie
- • 2 eetlepels kerriepoeder
- • 1 doosje doperwtjes
- • 1 volle theelepel gemberrasp (potje)
- • 400 gram couscous
- • 1 kruidenbouillonblokje
- • 100 gram ongezouten cashewnoten
- • 100 gram geraspte pittige 30+ kaas
Bereiding
• Snijd de ui, knoflook, paprika’s en courgette klein
• Verhit de olie
• Fruit de ui en de knoflook
• Doe de paprika en courgette erbij
• Voeg kerriepoeder en gemberrasp toe
• Doe de couscous erbij en schep deze samen met de doperwtjes door de groente
• Voeg 8 dl water en het kruidenbouillonblokje toe en roer alles
goed door elkaar
• Breng alles aan de kook en laat het op een heel zacht vuur, met
de deksel op de pan, in 7 minuten gaar worden
• Breng de couscous op smaak met de noten en kaas.
Bron
- Nederlandse Hartstichting