Couscous met noten

Een dagje zonder vlees is ook wel eens lekker en bovendien goed voor het cholesterolgehalte. Deze couscous met kaas, groenten en noten smaakt heerlijk met een groene salade.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • • 1 ui
  • • 2 tenen knoflook
  • • 2 rode puntpaprika’s
  • • 1 courgette
  • • 3 eetlepels olie
  • • 2 eetlepels kerriepoeder
  • • 1 doosje doperwtjes
  • • 1 volle theelepel gemberrasp (potje)
  • • 400 gram couscous
  • • 1 kruidenbouillonblokje
  • • 100 gram ongezouten cashewnoten
  • • 100 gram geraspte pittige 30+ kaas

Bereiding

• Snijd de ui, knoflook, paprika’s en courgette klein
• Verhit de olie
• Fruit de ui en de knoflook
• Doe de paprika en courgette erbij
• Voeg kerriepoeder en gemberrasp toe
• Doe de couscous erbij en schep deze samen met de doperwtjes door de groente
• Voeg 8 dl water en het kruidenbouillonblokje toe en roer alles
goed door elkaar
• Breng alles aan de kook en laat het op een heel zacht vuur, met
de deksel op de pan, in 7 minuten gaar worden
• Breng de couscous op smaak met de noten en kaas.

Auteur 
Bron 
  • Nederlandse Hartstichting