Frisse aardappelsalade

Een heerlijke frisse aardappelsalade, die het prima doet op feestjes, bij een barbecue of tijdens een picknick.

Aantal personen 
4

Ingrediënten

  • 1,25 kg aardappelen
  • 1 bosje lente-ui 
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 theelepel mosterdzaadjes
  • 1 eetlepel kerrie
  • 2 dl Griekse yoghurt 0% vet
  • 4 eetlepels yogonaise
  • 4 stengels bleekselderij
  • grof gemalen peper

Bereiding

•schil de aardappelen en snijd ze in gelijke partjes
• Kook de aardappelen beetgaar in 12 minuten en laat ze afkoelen
• Snijd de lente-ui in dunne ringen
• Snijd de bleekselderij in dunne plakjes
• Verhit de olie in een koekenpan en bak de mosterdzaadjes tot ze gaan springen
• Voeg de lente-ui en kerrie toe en bak dit 2 minuten
• Doe het mengsel in een grote kom en roer er de yoghurt en mayonaise door
• Meng hier de aardappelen en de bleekselderij door
• Breng op smaak met wat grof gemalen peper

Voedingswaarden

Energie 
362kcal
Auteur 
Bron 
  • Nederlandse Hartstichting