Een lekker licht kipgerecht, met verse groenten. Bevat slechts 392 kcal. per persoon en is heerlijk met ijsbergsla.
Ingrediënten
- 400 gram kipfilet
- 50 ml magere Griekse yoghurt (0% vet)
- 1½ theelepel paprikapoeder
- 1 theelepel komijnzaad
- 1 teentje knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 theelepel tijm
- 1 ui
- 3 tomaten
- 200 gram doperwten (diepvries)
- 800 gram krieltjes
- 1 rode peper
Bereiding
Marinade
• Hak het teentje knoflook fijn
• Meng de yoghurt met de paprikapoeder, komijnzaad, knoflook en 1½ eetlepel olijfolie
• Snijd de kipfilet in blokjes
• Roer de blokjes kipfilet door het yoghurtmengsel
• Laat dit 2 uur marineren
Bereiden ovenschotel
• Verwarm de oven op 180 graden
• Snijd de tomaten in plakken
• Snijd de ui in dunne ringen
• Snijd de krieltjes doormidden
• Maak de peper schoon en snijd hem in dunne ringetjes
• Leg de gemarineerde kip in een ovenschaal
• Verdeel de ui, peper, doperwten en aardappel er over heen
• Verdeel de plakken tomaat erover
• Voeg 1 dl water toe en besprenkel de schotel met 1½ eetlepel olijfolie
• Dek de schotel af en zet hem 45 minuten in de oven
Voedingswaarden
- Nederlandse Hartstichting