Getty Images
Een gezond en verantwoord menu op deze balansdag. De gegrilde vis met chermoula zorgt ervoor dat u de dag gezond afsluit. Gerecht bereiden duurt iets langer dan een half uurtje maar is wel geschikt voor 2 personen. Laat het u smaken!
Ingrediënten
- 1/2 rode peper
- 1 teentje knoflook
- 4 takjes koriander
- 4 takjes platte peterselie
- 1/2 theelepel komijnzaad
- 1/2 theelepel paprikapoeder
- 1 eetlepel citroensap
- 2 eetlepels olie
- 2 stukken pangasius- of tilapiafilet
Bereiding
- Verwijder van het stuk peper de zaadjes.
- Maak de knoflook schoon.
- Pureer de peper, de knoflook, de koriander, de peterselie, het komijnzaad, het paprikapoeder, het citroensap en de olie met een staafmixer of in de keukenmachine tot een glad mengsel.
- Bestrijk de stukken vis hiermee.
- Laat de vis afgedekt in de koelkast minimaal 2 uur marineren.
- Verwarm de grill.
- Doe de vis met de chermoula in een ondiep schaal.
- Laat de vis in ca. 10 minuten lichtbruin en gaar worden.
Menusuggestie
Lekker met wortel-koolsalade met wat magere yoghurt met knoflook en koriander en een volkorenbroodje.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 205 kcal | 410 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 30 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 0 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum