Getty Images
Dit heerlijke hoofdgerecht past perfect in de balansdag. De gevulde karbonade staat in ongeveer 20 minuten op tafel en is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 2 ribkarbonades
- 1 bosuitjes
- 4 takjes selderij
- 1 eetlepel mosterd
- 1,5 eetlepel vloeibare margarine
Bereiding
- Snijd de karbonades aan de zijkant in zodat er een zakje ontstaat.
- Maak het bosuitje schoon en snijd het in smalle ringen.
- Was de selderij en knip de blaadjes klein.
- Meng de helft van de bosui met de selderij en de mosterd.
- Vul hiermee de karbonades.
- Bak de karbonades in de hete margarine in ca. 15 minuten gaar en bruin. Bak de laatste minuut de rest van de ringetjes bosui mee.
- Neem het vlees uit de pan en schenk er 1 dl water bij. Roer het aanbaksel los van de panbodem en laat de jus even koken.
- Geef de jus bij het vlees.
Menusuggestie
Lekker met witlof en aardappelen
Hiervoor heb je nodig
- 600 gram witlof
- 6 kleine aardappelen
Allergie informatie: voor het gebruik van margarine raadpleeg uw merkenartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 205 kcal | 370 kcal |
Eiwit | 20 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 2 gram | 35 gram |
Vet | 10 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 1 gram | 6 gram |
Bron
- Voedingscentrum