Getty Images
De balansdag, een dag om op te letten wat je eet. Dat is geen probleem met dit gezonde menu voor vandaag. De linzen met ratatouille staat in iets meer dan een half uur op tafel en is geschikt voor 2 personen.
Ingrediënten
- 200 gram linzen
- Laurierblad
- 4peperkorrels
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine aubergine
- 1 keine courgette
- 1 vleestomaat
- 1 eetlepel oflijfolie
- Tijm
- Provencaalse kruiden
Bereiding
1. Was de linzen en kook ze in ruim water met het laurierblad en de peperkorrels in ca. 40 minuten gaar.
2. Maak de groente schoon.
3. Snijd de ui en de knoflook klein.
4. Halveer de courgette en de auberginein de lengte en snijd de helften in plakken.
5. Snijd de tomaat in parten.
6. Fruit de ui en de knoflook glazig in de olie.
7. Voeg de rest van de groente toe met wat tijm en Provencaalse kruiden.
8. Smoor de groente in 20 minuten gaar.
9. Maak de ratatouille op smaak met een beetje zout en doe de linzen er bij.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 370 kcal | |
Eiwit | 25 gram | |
Koolhydraten | 40 gram | |
Vet | 8 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 20 gram |
Bron
- Voedingscentrum