Getty Images
Toe aan een balansdag? Probeer dan deze viscurry met tomaat!
Viscurry met tomaat
Ingrediënten- 1 ui
- 1 eetlepel rode currypasta
- 1 eetlepel olie
- ½ pak passata di pomodori (gezeefde tomaten)
- 150 gram koolvis
- 2 tomaten
- 50 gram garnalen
- 4 takjes koriander of peterselie
- 2 personen
- 0-15 minuten
- Hoofdgerecht
- Balansdag
- Vlees-, gevogelte of visgerecht
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
- Voeg de passata toe en kook dit een paar minuten.
- Snijd de vis in stukjes.
- Was de tomaten en snijd ze in parten.
- Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
- Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
- Strooi er klein geknipte koriander of peterselie over.
Voedingswaarden per persoon | ||||
Recept | Menu | |||
Energie | 200 kcal | 445 kcal | ||
Eiwit | 25 gram | 30 gram | ||
Koolhydraten | 10 gram | 55 gram | ||
Vet | 7 gram | 9 gram | ||
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram | ||
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum