Balansdag: viscurry met tomaat

Getty Images

Toe aan een balansdag? Probeer dan deze viscurry met tomaat!

Viscurry met tomaat

Ingrediënten
  • 1 ui
  • 1 eetlepel rode currypasta
  • 1 eetlepel olie
  • ½ pak passata di pomodori (gezeefde tomaten)
  • 150 gram koolvis
  • 2 tomaten
  • 50 gram garnalen
  • 4 takjes koriander of peterselie
Informatie
  • 2 personen
  • 0-15 minuten
  • Hoofdgerecht
  • Balansdag
  • Vlees-, gevogelte of visgerecht
Bereiding
  1. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  2. Fruit de ui en de currypasta kort in de olie.
  3. Voeg de passata toe en kook dit een paar minuten.
  4. Snijd de vis in stukjes.
  5. Was de tomaten en snijd ze in parten.
  6. Laat de vis in enkele minuten in de saus gaar worden.
  7. Schep er de parten tomaat en de garnalen door en warm het geheel goed door.
  8. Strooi er klein geknipte koriander of peterselie over.
Voedingswaarden per persoon
  Recept
 Menu
Energie
 200 kcal
 445 kcal
Eiwit
 25 gram
 30 gram
Koolhydraten
 10 gram
 55 gram
Vet
 7 gram
 9 gram
Verzadigd vet
 1 gram
 1 gram
Vezels
 3 gram
 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum