...met een internationale keuken! Deze week gingen IENS en Plus op culinaire ontdekkingstocht door Rotterdam. Voor u geselecteerd: 5 restaurants uit de stad met een internationale keuken.
Sterren voor Ivy? Wat een onzin. Doe gelijk maar een melkweg, zouden we zeggen. Wat is de keukenbrigade van die krankzinnig creatieve François Geurds goed! En wat een mooie, verrassende creaties op de nagenoeg totaal vernieuwde kaart. Het restaurant is prachtig ingericht. Door de warme kleuren en de illusies van haardvuren in de muur is het er knus en gezellig. De bediening is vriendelijk, attent en professioneel, maar zeker niet stijf. De herfst brengt wat melancholie met zich mee, maar niet als je de nieuwe gerechten van Francois proeft! Een boswandeling langs prachtige pure producten: het lam, de foie, de zwezerik en ga zo maar door. En de kreeft is zo hemels lekker, een waar genot. Sensationele smaken, waarbij het accent meer op het aspect van proeven ligt dan puur op het eten. Een waanzinnige culinaire rollercoaster!
In een oud pakhuiscomplex, aan een overdekt pleintje met terrassen waar het zomers goed toeven is, is sinds augustus 2010 Restaurant Karakter gevestigd. Hier bewijzen ze dagelijks dat biologisch, duurzaam en een perfecte smaak wel degelijk samen kunnen gaan. Er is geen kaart, omdat het menu wordt aangepast aan het aanbod van de markt. Best fijn om eens niet te hoeven kiezen! Daarbij heeft dit als voordeel dat de kok zich volledig kan toeleggen op de gerechten van de dag, wat leidt tot finesses in smaak en aankleding. Geen poespas, maar aandacht voor een eerlijk product! De keukenbrigade werkt met passie aan elk gerecht, de bediening maakt dit correct af. De afstemming van de wijnen op de verschillende gangen is perfect, waardoor een avondje uit eten volop genieten is!
Eendracht op de hoek van de Eendrachtsweg en de Witte de Withstraat voelt als een grote eetkeuken. De keuken is letterlijk het middelpunt van het restaurant en er bevindt zich een houtoven in het hart van de zaak, waar ze vrijwel alle gerechten in bereiden. Daarnaast één lange tafel waar gasten aanschuiven om te genieten van de kookkunsten van chef Pepijn Schmeink. Doordat er in het restaurant gekookt wordt en u er dicht op zit, is er veel interactie tussen chef en gasten en ziet u dat ze met liefde en beleid koken. Dit is terug te zien op het bord en duidelijk te proeven. Verwacht niet te veel tierelantijntjes, maar reken op mooie pure smaken die verrassend gecombineerd worden. Het wijnarrangement sluit hier goed op aan. Al met al een bijzondere en verrassende ervaring!
Top 5 Rotterdam in internationale keuken
- IENS