Getty Images
Voor de dinsdagavond staat er aardappelgratin met geitenkaas op het menu. Een heerlijk hoofdgerecht voor 2 personen. Het menu heeft een bereidingstijd van 30 minuten. Lekker met geroerbakte runderreepjes en sperzieboontjes.
Ingrediënten
- 600 gram aardappelen
- ½ dl kookroom light
- 1 dl halfvolle melk
- ½ theelepel oregano
- 1 teentje knoflook
- 75 gram zachte geitenkaas
Bereiding
- Warm de oven voor op 200° C.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
- Schik de aardappelplakjes dakpansgewijs in een ovenvaste schaal.
- Roer de room door de melk.
- Voeg wat peper en oregano toe en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Schenk dit over de aardappelen.
- Verkruimel de geitenkaas er over.
- Laat het gerecht in de hete oven in 45 minuten gaar en bruin worden.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte runderreepjes en sperzieboontjes.
Hiervoor heb je nodig...
- 1 gram bieflapje
- 1 eetlepel olie
- 400 gram sperziebonen
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 360 kcal | 555 kcal |
Eiwit | 15 gram | 40 gram |
Koolhydraten | 50 gram | 55 gram |
Vet | 10 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 6 gram | 8 gram |
Vezels | 5 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum