Dinsdag: andijvie met olijven en kappertjes

Getty Images

De groente van vandaag krijgt een zuidelijk accent dankzij olijven en kappertjes. Dit groentegerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met rundersaucijsjes en aardappelpuree.

Ingrediënten

  • 600 gram andijvie
  • 2 eetlepels olijven
  • 1 eetlepel tapenade met zongedroogde tomaatjes
  • 1 eetlepel kappertjes

Bereiding

  1. Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
  2. Snijd de olijven wat kleiner.
  3. Verhit een wok en laat hierin de andijvie op hoog vuur slinken.
  4. Voeg de olijven, de tapenade en de kappertjes toe en warm het geheel goed door.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 70 kcal 500 kcal
Eiwit 3 gram 25 gram
Koolhydraten 5 gram 35 gram
Vet 4 gram 25 gram
Verzadigd vet 1 gram 7 gram
Vezels 4 gram 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum