Getty Images
De groente van vandaag krijgt een zuidelijk accent dankzij olijven en kappertjes. Dit groentegerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met rundersaucijsjes en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 600 gram andijvie
- 2 eetlepels olijven
- 1 eetlepel tapenade met zongedroogde tomaatjes
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Maak de andijvie schoon en snijd de groente in repen.
- Snijd de olijven wat kleiner.
- Verhit een wok en laat hierin de andijvie op hoog vuur slinken.
- Voeg de olijven, de tapenade en de kappertjes toe en warm het geheel goed door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 70 kcal | 500 kcal |
Eiwit | 3 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 5 gram | 35 gram |
Vet | 4 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 7 gram |
Vezels | 4 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum