Heerlijke bloemkool met ansjovis en olijven.
Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd: 30+ minuten.
Ingredienten
- 1 kleine bloemkool
- 1 teentje knoflook
- 3 ansjovisfilets (blik)
- 1 eetlepel olijfolie
- 2 eetlepels azijn
- 4 zwarte en 4 groene olijven
- 2 augurken
Bereiding
- Verdeel de bloemkool in roosjes en was ze.
- Kook de bloemkoolroosjes in enkele minuten beetgaar.
- Maak de knoflook schoon en snijd hem in plakjes.
- Snijd de ansjovis in stukjes.
- Verwarm de olie in een steelpannetje en fruit hierin de knoflook zacht.
- Voeg de ansjovis toe met wat peper en laat de ansjovis smelten in de olie.
- Neem de pan van het vuur en voeg de azijn toe.
- Laat de bloemkool uitlekken en meng ze voorzichtig door het oliemengsel. Laat de bloemkool hierin minimaal 1 uur staan.
- Ontpit de olijven en snijd ze in plakjes.
- Snijd de augurken in plakjes.
- Meng dit door de bloemkool.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte reepjes kip en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
200 gram kipreepjes
1 eetlepel olie
6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 115 kcal | 465 kcal |
Eiwit | 5 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 4 gram | 30 gram |
Vet | 7 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 5 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum