Getty Images
Een heerlijk gerecht voor de dinsdagavond: boerenkool gestoofd met mosterd. Het bereiden van dit groentegerecht duurt 30 minuten en is geschikt voor twee personen. Lekker met rolletjes ham en aardappelpuree.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- 2 eetlepels olijfolie
- 400 gram gesneden boerenkool
- Ca. 3 theelepels mosterd
Bereiding
- Maak de knoflook schoon en snijd hem klein.
- Fruit de knoflook zacht in de olie.
- Voeg de boerenkool toe en roerbak kort mee.
- Voeg de mosterd toe met een paar lepels water en stoof de boerenkool in 25 minuten gaar.
Menusuggestie
Lekker met rolletjes ham en aardappelpuree.
Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram achterham
- 6 opscheplepels aardappelpuree
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 195 kcal | 405 kcal |
Eiwit | 9 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 30 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 4 gram |
Vezels | 5 gram | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum