Getty Images
Vanavond op het menu: kapucijners met appel en Amsterdamse uitjes. Dit vegetarische hoofdgerecht is geschikt voor 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15 minuten. Ideaal voor een balansdag!
Ingrediënten
- 1 prei
- 3 tomaten
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels kerriepoeder
- 1 grote pot kapucijners
- 1 appel
- 10 amsterdamse uien
Bereiding
- Maak de prei en de tomaten schoon.
- Snijd de prei in ringen en de tomaten in parten.
- Smoor de prei 10 minuten in de olie met de kerrie zacht.
- Stoof de parten tomaat kort mee.
- Laat de kapucijners uitlekken.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Halveer de Amsterdamse uien.
- Meng de blokjes appel, de Amsterdamse uien en de kapucijners door de groente en warm het geheel goed door.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 400 kcal | |
Eiwit | 20 gram | |
Koolhydraten | 50 gram | |
Vet | 9 gram | |
Verzadigd vet | 1 gram | |
Vezels | 25 gram |
Bron
- Voedingscentrum