Voor op je PlantaarDag
Ingrediënten
- 4 stengels bleekselderij
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 gele paprika
- 1 eetlepel olie
- 4 dl groentebouillon (van tablet)
- ½ blik gepelde tomaten
- 1 kleine pot kapucijners
- 1 mespunt tijm of bonenkruid
- Mespunt chilipoeder
Bereiding
- Maak de groente schoon.
- Snijd de bleekselderij in smalle repen.
- Snijd de ui en de knoflook klein.
- Snijd de paprika in blokjes.
- Fruit de bleekselderij, de ui en de knoflook in de olie glazig.
- Smoor de paprika kort mee.
- Voeg de groentebouillon en de tomaten toe en breng dit aan de kook.
- Kook de soep 10 minuten.
- Roer er de uitgelekte kapucijners door en warm dit snel door.
- Maak de soep op smaak met wat tijm of bonenkruid en eventueel wat chilipeper.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 245 kcal | 410 kcal |
Eiwit | 10 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 30 gram | 55 gram |
Vet | 7 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum