Dinsdag: Kip in sinaasappelsaus

Coq à l'orange

Een hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.

Ingrediënten

2 sinaasappels
1 ui
½ rood pepertje
1 eetlepel rozijnen
4 drumsticks
½ kaneelstokje
1 dl kippenbouillon
   

Bereiding

  • Boen 1 sinaasappel schoon en snijd hem in parten.
  • Pers de andere sinaasappel uit.
  • Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  • Snijd het stukje peper klein.
  • Was de rozijnen.
  • Neem het vel van de drumsticks en bestrooi het vlees met peper en een beetje zout.
  • Bak de kip in de margarine bruin. Fruit de ui kort mee.
  • Voeg de parten sinaasappel, het sinaasappelsap, de stukjes peper, de rozijnen, het kaneelstokje en de bouillon toe.
  • Stoof de kip in 30 minuten gaar.

Menusuggestie

Lekker met tuinbonen en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
350 gram tuinbonen
6 kleine aardappelen

Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van bouillon en margarine raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 425 kcal 630 kcal
Eiwit 25 gram
 40 gram
Koolhydraten 25 gram
 55 gram
Vet 25 gram 25 gram
Verzadigd vet
 7 gram 7 gram
Vezels 3 gram
 15 gram  
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum