Getty Images
Na het vele eten tijdens Pasen, is het tijd voor een gezonde, vegetarische oppepper. De pilav die voor vandaag op het menu staat, is hier uitermate geschikt voor. Dit gerecht is voor 2 personen en kent een bereidingstijd van ongeveer 30 minuten. Lekker met geroerbakte paksoi.
Ingrediënten
- 1 eetlepel rozijnen
- 2 bosuitjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 175 gram zilvervliesrijst
- 1 eetlepel pijnboompitten
- 1 eetlepel tomatenpuree
- ½ theelepel piment
- ½ theelepel speculaaskruiden
- ½ l groentebouillon
- 150 gram tofu
Bereiding
- Was de rozijnen.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.
- Verwarm de margarine en fruit hierin de bosuitjes zacht.
- Voeg de zilvervliesrijst, de pijnboompitten en wat peper erbij en bak tot alle rijstkorrels glanzen.
- Voeg de tomatenpuree, de specerijen, de bouillon en de rozijnen toe en breng dit aan de kook.
- Kook de rijst in ca. 20 minuten gaar.
- Snijd de tofu in blokjes en schep ze door de rijst.
- Warm het geheel goed door. De pilavrijst moet niet te droog zijn.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 535 kcal | 610 kcal |
Eiwit | 20 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 75 gram | 80 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 4 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum