Getty Images
Een heerlijk Franse stoofpot waarvan het water je in de mond loopt; en dat met een bereidingstijd van slechts 15-30 minuten.
Ingrediënten
- 1 winterwortel
- 1 prei
- Stukje kool
- 1 teentje knoflook
- 200 gram kippendijvlees of kipfilet
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- ½ dl droge witte wijn
- 2 dl kippenbouillon
- Mespunt tijm
- 150 gram champignons
Bereiding
- Maak de groente schoon
- Snijd de wortel in plakken, de prei in ringen, de kool in repen en de knoflook in snippers.
- Snijd de kip in smalle repen.
- Verwarm de margarine en bak hierin de kip aan alle kanten bruin. Bestrooi de kip met peper en een beetje zout.
- Bak de knoflook kort mee en giet de wijn er bij. Laat de wijn voor een deel verdampen.
- Voeg de wortel, de prei, de kool, de bouillon en wat tijm toe en breng dit aan de kook. Laat het geheel in 10 minuten gaar worden.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in vieren.
- Warm de champignons nog een minuut mee.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 250 kcal | 375 kcal |
Eiwit | 30 gram | 30 gram |
Koolhydraten | 9 gram | 35 gram |
Vet | 8 gram | 8 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum