Dinsdag: Provencaalse ovenschotel

Getty Images

Dinsdag een provencaalse ovenschotel. Dit gerecht is geschikt voor 2 personen en staat in ongeveer een half uurtje op tafel. Een gerecht wat zeker geschikt is voor de balansdag. Eet smakelijk!

Ingrediënten

  • 450 gram aardappelen
  • 400 gram (vlees) tomaten
  • 150 grams lams- of rundergehakt
  • 1 teentje knoflook
  • 2 theelepels provencaalse kruiden
  • 10 olijven zonder pit
  • 3 dl bouillon 

Bereiding

1. Warm de oven voor op 200 graden.
2. Schil de aardappelen en snijd ze in dunne plakken.
3. Maak de tomaten schoon en snijd ze in dunne plakken.
4. Bak het gehakt in een droge koekenpan gaar en rul.
5. Pers het teentje knoflook er boven uit.
6. Maak het gehakt op smaak met Provencaalse kruiden, peper en een beetje zout.
7. Snijd de olijven in plakjes.
8. Schik in een ovenvaste schaal de helft van de plakken aardappel met daarop de helft van de tomaten. Strooi er wat peper over heen.
9. Verdeel het gehakt er over en daarop de olijven.
10. Dek dit af met de rest van de plakken tomaat en daarop de rest van de aardappelen.
11. Schenk de bouillon er over.
12. Dek de schaal af en laat het gerecht in de hete oven in ca. 45 minuten gaar worden.

Extra allergie informatie:

Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept  
Energie 370 kcal  
Eiwit 20 gram  
Koolhydraten 45 gram  
Vet 10 gram  
Verzadigd vet 5 gram  
Vezels 6 gram  

Laat het u smaken!

Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum