Getty Images
Het water loopt je in de mond met deze heerlijke rode koolsalade dat uitermate geschikt is voor een balansdag. Dit groentegerecht is geschikt 2 personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten.
Ingrediënten
- Stuk rode kool of 400 gram gesneden rode kool
- 2 eetlepels rozijnen
- 1 kleine appel
- 2 eetlepels vloeibare honing
- Citroensap
Bereiding
- Maak de kool schoon en schaaf of snijd het in repen.
- Breng ½ liter water aan de kook.
- Doe de rode kool in een vergiet en schenk het kokende water er over. Laat de kool uitlekken.
- Was de rozijnen.
- Schil de appel en snijd hem in blokjes.
- Maak een dressing van de honing, citroensap, peper en een beetje zout.
- Meng alles door de kool.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 165 kcal | 425 kcal |
Eiwit | 3 gram | 20 gram |
Koolhydraten | 35 gram | 60 gram |
Vet | 0 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 0 gram | 4 gram |
Vezels | 7 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum