Getty Images
Spruitjes a la polonaise staat vanavond op het menu. Dit groentegerecht is geschikt voor twee personen en het staat binnen 30 minuten op tafel. Lekker met gehaktballetjes en aardappelen.
Ingrediënten
- 1 ei
- 1 sneetje (oud) brood
- 6 takjes peterselie
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 eetlepel kappertjes
- 400 gram spruitjes
Bereiding
- Kook het ei in 9 minuten hard en laat het afkoelen.
- Rooster het brood goudbruin en verkruimel het.
- Maak de peterselie en de knoflook schoon.
- Hak de peterselie grof en snijd het teentje knoflook klein.
- Verwarm de margarine en bak hierin het broodkruim met de peterselie en de knoflook goudbruin.
- Pel het ei en hak het fijn.
- Meng het ei en de kappertjes door het mengsel.
- Maak de spruitjes schoon en halveer ze.
- Kook de spruitjes in weinig water in ca. 5 minuten gaar.
- Schep het mengsel door de spruitjes.
Menusuggestie
Lekker met gehaktballetjes en aardappelen.Hiervoor heb je nodig...
- 150 gram mager rundergehakt
- 1 kleine ui
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 205 kcal | 595 kcal |
Eiwit | 10 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 45 gram |
Vet | 8 gram | 25 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 6 gram |
Vezels | 10 gram | 15 gram |
Bron
- Voedingscentrum