Dinsdag: tarwe met champignons en tomaat

Getty Images

De pure smaken van vroeger: tarwe, champignons en tomaten. Een heerlijk hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met vegetarische balletjes en ijsbergsalade met augurkjes.

Ingrediënten

  • 150-175 gram tarwe (ebly of tarly)
  • 1 (groente)bouillontablet
  • 3 tomaten
  • 1 ui
  • 150 gram champignons
  • 1 eetlepel olie
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel oregano

Bereiding

  1. Kook de Ebly of Tarly in ½ liter water met de bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
  3. Maak de ui schoon en snijd hem klein.
  4. Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
  5. Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
  6. Bak de champignons kort mee.
  7. Voeg de tomaten toe met peper en de oregano.
  8. Schep dit door de gare tarwe.

Voedingswaarden per persoon

  Recept Menu
Energie 390 kcal 600 kcal
Eiwit 10 gram 25 gram
Koolhydraten 65 gram 75 gram
Vet 8 gram 20 gram
Verzadigd vet 2 gram 3 gram
Vezels 8 gram 10 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum