Getty Images
De pure smaken van vroeger: tarwe, champignons en tomaten. Een heerlijk hoofdgerecht voor twee personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met vegetarische balletjes en ijsbergsalade met augurkjes.
Ingrediënten
- 150-175 gram tarwe (ebly of tarly)
- 1 (groente)bouillontablet
- 3 tomaten
- 1 ui
- 150 gram champignons
- 1 eetlepel olie
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel oregano
Bereiding
- Kook de Ebly of Tarly in ½ liter water met de bouillontablet gaar volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
- Ontvel de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Maak de ui schoon en snijd hem klein.
- Maak de champignons schoon en snijd ze in plakken.
- Verwarm de olie en fruit hierin de ui glazig en pers het teentje knoflook er boven uit.
- Bak de champignons kort mee.
- Voeg de tomaten toe met peper en de oregano.
- Schep dit door de gare tarwe.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 390 kcal | 600 kcal |
Eiwit | 10 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 65 gram | 75 gram |
Vet | 8 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 8 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum