Getty Images
Dinsdagavond staat er venkel met sinaasappel en munt op het menu. Het bereiden van dit groentegerecht duurt 15 minuten en het menu is geschikt voor twee personen. Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.
Ingrediënten
- 2 sinaasappels
- 2 venkelknollen
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel mosterd
- 1 theelepel honing
- 6 blaadjes munt
Bereiding
- Schil de sinaasappels dik.
- Snijd de parten uit de vliezen. Vang het sap op.
- Maak de venkel schoon.
- Snijd de venkel heel fijn.
- Maak een dressing van het opgevangen sinaasappelsap, de olie, de mosterd en de honing.
- Knip de blaadjes munt klein.
- Meng alles door de venkel.
- Voeg eventueel wat honing, peper en een beetje zout toe.
Menusuggestie
Lekker met gebakken tartaar met uienringen en aardappelen.
Hiervoor heb je nodig...
- 2 tartaartjes
- 1 eetlepel vloeibare margarine
- 1 ui
- 6 kleine aardappelen
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 160 kcal | 460 kcal |
Eiwit | 3 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 45 gram |
Vet | 6 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 3 gram |
Vezels | 7 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum