Dit recept voor Vietnamese vis is geschikt voor 2 personen en kent een bereidingstijd van 0-15 minuten. Lekker met rijst en sperziebonen.
Ingrediënten
- 1 eetlepel cashewnoten
- ½ rood pepertje
- 200 gram visfilet van stevige vis als koolvis, kabeljauw
- Bloem
- 1 eetlepel olie
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 theelepel citroensap
Bereiding
- Hak de cashewnoten grof.
- Verwijder van het pepertje de pitjes en snijd het pepertje in fijne reepjes. Snijd de visfilet in repen.
- Bestrooi de vis met peper en een beetje zout en wentel de repen door de bloem.
- Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de vis in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de laatste minuut de gehakte noten en de reepjes peper mee.
- Voeg de sojasaus toe en maak het op smaak met een beetje citroensap.
Menusuggestie
Lekker met sperziebonen en zilvervliesrijst.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 250 kcal | 455 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 15 gram | 50 gram |
Vet | 10 gram | 10 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 2 gram |
Vezels | 0 gram | 8 gram |
Bron
- Voedingscentrum