Getty Images
indiaas genieten met deze aardappelcurry. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en heeft een bereidingstijd van 15-30 minuten. Lekker met reepjes kalkoenfilet en bloemkoolroosjes.
Ingrediënten
- 1 stukje gemberwortel (ca. ½ duim)
- 1 teentje knoflook
- 400 gram aardappelen
- 1 eetlepel olie
- ½ theelepel mosterdzaad
- ½ theelepel komijnzaad
- ½ theelepel geelwortel (koenjit, kurkuma)
- 1 eetlepel kokos
- 4 dl groentebouillon
- 1 gedroogd chilipepertje
- 100 gram kerstomaatjes
- 6 takjes koriander
Bereiding
- Schil het stukje gember en rasp het.
- Maak de knoflook schoon en snijd het klein.
- Schil de aardappelen en snijd ze in flinke blokjes.
- Verwarm de olie in een braadpan en bak hierin het mosterdzaad, het komijnzaad, de geelwortel, de knoflook en de gember tot het gaat geuren. Bak de geraspte kokos kort mee.
- Voeg de blokjes aardappel toe met de bouillon.
- Verkruimel het chilipepertje er boven.
- Breng dit aan de kook en laat het 15 minuten zacht koken.
- Was de tomaatjes en halveer ze.
- Kook de tomaatjes nog een paar minuten mee.
- Was de koriander en knip het klein.
- Roer van het vuur af de koriander er door.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 290 kcal | 485 kcal |
Eiwit | 6 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 45 gram | 45 gram |
Vet | 9 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 3 gram | 4 gram |
Vezels | 6 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum