Een smakelijke aardappelomelet. Gerecht voor 2 personen, 15-30 minuten bereidingstijd.
Ingrediënten
- 4 kleine aardappelen
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 1 eetlepel olie
- 10 zwarte olijven zonder pit
- 4 eieren
- 4 eetlepels halfvolle melk
Bereiding
- Schil de aardappelen en kook ze in weinig water net gaar.
- Maak de ui en de knoflook schoon en snijd ze in snippers.
- Snijd de aardappelen in dunne plakken.
- Verwarm de olie in een koekenpan met een antiaanbaklaag.
- Bak hierin de plakken aardappelen in een paar minuten lichtbruin.
- Bak de ui en de knoflook een paar minuten mee.
- Snijd de olijven in plakjes.
- Klop de eieren los met de melk, peper en een beetje zout.
- Schenk het eimengsel over de aardappelen en voeg de olijven toe.
- Leg een deksel op de pan en laat de eieren in ca. 10 minuten gaar worden. Snijd de omelet in punten.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 295 kcal | 565 kcal |
Eiwit | 15 gram | 25 gram |
Koolhydraten | 20 gram | 60 gram |
Vet | 15 gram | 20 gram |
Verzadigd vet | 4 gram | 5 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum