Getty Images
Een heerlijk aziatisch hoofdgerecht voor de donderdagavond. Het recept is geschikt voor 2 personen en het bereiden duurt 15 minuten. Lekker met geroerbakte paksoi en zilvervliesrijst.
Ingrediïenten
- Stukje gemberwortel
- 100 gram oesterzwammen
- 100 gram kastanjechampignons
- 100 gram taugé
- 200 gram bieflap
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 1 eetlepel ketjap
Bereiding
- Schil het stukje gemberwortel en rasp het.
- Maak de paddenstoelen schoon.
- Snijd de oesterzwammen in repen en de champignons in plakken.
- Was de taugé.
- Snijd de bieflap in smalle reepjes.
- Verhit de olie en bak hierin op hoog vuur het vlees met de sambal en de gember snel bruin.
- Meng er de ketjap door.
- Voeg de paddenstoelen en de taugé toe en verwarm het geheel al omscheppend op hoog vuur.
Menusuggestie
Lekker met geroerbakte paksoi en zilvervliesrijst.Hiervoor heb je nodig...
- 1 paksoi
- 1 eetlepel olie
- 1 theelepel sambal
- 6 opscheplepels zilvervliesrijst
Extra informatie
Allergie info:Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | Menu | |
Energie | 230 kcal | 505 kcal |
Eiwit | 30 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 7 gram | 50 gram |
Vet | 9 gram | 15 gram |
Verzadigd vet | 2 gram | 3 gram |
Vezels | 2 gram | 9 gram |
Bron
- Voedingscentrum