Donderdag: Cajunsoep met vis

Goed gevuld met rijst.

Een gerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 0-15 minuten.

Ingrediënten
150 gram visfilet (bijv. koolvis)
Citroensap
2-3 theelepels cajunkruiden
100 gram zilvervliesrijst
1 groene paprika
250 gram broccoli
2 tomaten
6 dl visbouillon
50 gram garnalen

Bereiding

  • Snijd de vis in stukjes en schep er wat citroensap, wat van de cajunkruiden en een beetje zout door.
  • Zet de vis op een koele plaats weg.
  • Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de paprika in blokjes, de broccoli in roosjes en de tomaten in stukjes.
  • Breng de visbouillon met cajunkruiden aan de kook.
  • Laat de groente er 2 minuten in koken.
  • Laat de blokjes vis in de bouillon in 2 minuten gaar worden.
  • Warm de garnalen kort mee.
  • Doe een flinke lepel rijst in een soepbord en schep er wat soep op.

Extra informatie
Allergie info: Voor het gebruik van bouillon raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon

  Recept
Energie

 360 kcal

Eiwit 30 gram
Koolhydraten 45 gram
Vet 5 gram
Verzadigd vet
 1 gram
Vezels 7 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum