Donderdag: Chinese kool met gember

Snel wokbijgerecht

Gerecht voor 2 personen, bereidingstijd 0-15 minuten.

Ingrediënten

  • 1 (rode)ui
  • 700 gram chinese kool
  • 2 bolletjes gember op siroop
  • 1 eetlepel olie
  • 1 eetlepel gembersiroop
  • 2 eetlepels ketjap, manis

Bereiding

  • Maak de groente schoon.
  • Snijd de ui in snippers en de kool in repen.
  • Snijd de gember fijn.
  • Fruit de ui in de olie glazig.
  • Roerbak de Chinese kool enkele minuten mee.
  • Voeg de gember, de gembersiroop en de sojasaus toe en warm het geheel goed door.

Menusuggestie

Lekker met een karbonade en aardappelen.

Hiervoor heb je nodig...
  • 2 ribkarbonades
  • 2 sauslepels jus
  • 6 kleine aardappelen
  • Extra informatie

Allergie info:
Voor het gebruik van ketjap raadpleeg uw merkartikelenlijst of kijk op het etiket.

Voedingswaarden per persoon
  Recept Menu
Energie 170 kcal 520 kcal
  1029 kj 2751 kj
Eiwit 3 gram 30 gram
Koolhydraten 25 gram 50 gram
Vet 5 gram 20 gram
Verzadigd vet 1 gram 4 gram
Vezels 7 gram 9 gram
Auteur 
Bron 
  • Voedingscentrum