Getty Images
Een heerlijk menu voor de donderdagavond: farfalle met gerookte kip. Dit hoofdgerecht is geschikt voor twee personen en het bereiden duurt 15 tot 30 minuten. Laat het u smaken!
Ingrediënten
- 150 gram volkoren farfalle of andere pasta
- 2 teentjes knoflook
- 2 sjalotjes
- 1 dunne prei
- 200 gram kerstomaatjes
- 200 gram gerookte kipfilet
- 1 eetlepel kappertjes
Bereiding
- Kook de farfalle volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking net gaar.
- Maak de knoflook en de sjalotten schoon en snijd het klein.
- Maak de prei schoon en snijd hem in dunne ringen.
- Was de kerstomaatjes en halveer ze.
- Snijd de kip in blokjes.
- Verwarm de olie en fruit hierin de knoflook en de sjalotten glazig.
- Bak de tomaatjes en de prei kort mee.
- Voeg de uitgelekte farfalle toe met de kip en laat dit heet worden.
- Maak de pasta op smaak met de kappertjes, een beetje vocht van de kappertjes of wat azijn, peper en weinig zout.
Voedingswaarden per persoon | ||
---|---|---|
Recept | ||
Energie | 440 kcal | |
Eiwit | 40 gram | |
Koolhydraten | 55 gram | |
Vet | 6 gram | |
Verzadigd vet | 2 gram | |
Vezels | 7 gram |
Bron
- Voedingscentrum