Getty Images
Een enkeltje Hawaii met dit overheerlijke hoofdgerecht voor 2 personen met een bereidingstijd van 30+ minuten.
Ingrediënten
- 1 teentje knoflook
- Citroensap
- 2 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 200 gram kipfilet
- 4 bosuitjes
- 1 blikje ananasstukjes
- 1 eetlepel olie
- 2 theelepels maïzena
Bereiding
- Pers het teentje knoflook boven een kom uit.
- Roer er 1 theelepel citroensap, de sojasaus, de tomatenpuree en wat peper door.
- Snijd de kipfilet in blokjes en schep ze door de marinade.
- Laat je kip een half uur afgedekt in de koelkast marineren.
- Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in de lengte in vieren.
- Verhit de olie en bak hierin de uitgelekt blokjes kip in 5 minuten gaar en bruin.
- Bak de laatste minuut de bosuitjes mee.
- Roer de overgebleven marinade en de ananas met vocht in een pannetje en breng dit aan de kook.
- Bind de saus met de aangemengde maïzena.
- Geef de saus bij de kip.
Voedingswaarden per persoon
Recept | Menu | |
---|---|---|
Energie | 280 kcal | 560 kcal |
Eiwit | 25 gram | 35 gram |
Koolhydraten | 25 gram | 80 gram |
Vet | 7 gram | 9 gram |
Verzadigd vet | 1 gram | 1 gram |
Vezels | 3 gram | 10 gram |
Bron
- Voedingscentrum